De grootste uitdaging waarvoor Clinton en haar kliek stonden was de verwerping van de petrodollar in de oliehandel tussen Rusland en China (lees het artikel onder "IMPORTANT – IT's TIME TO SPECULATE"). Binnen het militair-inustrieel complex is de petrodollar, als referentiemunt in een onzekere wereld, voor de militaire tak van het complex heilig, te heilig om de prijs van de dollar te laten afhangen van de corrupte prinsen van de Arabische landen. Telkens er sprake was van staten die plannen hadden de petrodollar te laten varen stond de militaire tak van het militair-industrieel complex in de States klaar met een nieuwe voor de rest volslagen nodeloze oorlog.
Men denke aan de plannen van Saddam Hussein om de Iraakse petroleum niet langer tegen dollars te ruilen. Onmiddellijk pakten Bush jr, Dick Cheney en Rumsfeld (geholpen door de Britse socialistische blaas Tony Blair) klaar met het verhaal dat Hussein de vrje wereld bedreigde met massavernietigibgswapens (die trouwens nergens gevonden werden). Die leugen volstond om een tweede Golfoorlog te ontketenen – een oorlog waarvoor de Veiligheidsraad geen fiat gaf. De oorlog moest nog beginnen toen de contracten voor de wederopbouw door Halliburon (waar Cheney jaren CEO was) al getekend waren.
Of denk aan wat er in Libië gebeurde met kolonel Khadaffi toen hij zijn ruwe aardolie niet langer tegen dollars betaalbaar stelde.
Het grootste nakende probleem voor de Clinton administratie was het akkoord tussen Rusland en China om de petrodollar uit te schakelen. Al maanden was de politieke kliek van Obama en Clinton in de weer om de Koude Oorlog weer van onder de zoden te halen. De machtswellustelingen in het militair industrieel complex planden al een gewapend conflict met Rusland. De annexatie van de Krim zou daarbij uitvergroot worden om het gewapend conflict met Rusland verkoopbaar te maken.
Met Trump als president moeten de militaire adviseurs hun strategie wijzigen, want Trump hunkert naar de steun van Poetin. Ik geef grif toe dat ik Trump een fascistoïde racist vind, iemand met een onvoorstelbaar gehalte aan zelfbewondering. [Zelf heb ik Trump in betere tijden leren kennen als een keiharde onderhandelaar, toen de financiële groep waarvan ik deel uitmaakte een (sterk verlieslatend hotel centrum New York, (met >200 kamers) verkocht aan de Trump groep]
Van Trump weten we dat hij zijn administratie vooral zal volstouwen met zakenlui, niet met militaire lobbyisten. De militaire vleugel van het militair-industrieel complex zal niet langer doorslaggevend zijn als onder Obama-Clinton. In die zin is Trump een veel kleiner gevaar voor de wereldvrede dan Hillary Clinton. Bovendien heeft Trump laten verstaan in het conflict met IS de zijde van Assad te kiezen. Hierdoor zal de mestvaalt in Syrië veel rapper opgelost geraken dan met Hillary het geval was. De verkiezing van Trump tot 45ste Amerikaanse president heeft dus een paar positieve kanten die door de Europese pers al te vaak worden genegeerd.
0 Reacties